Skocz do zawartości

Skutki uboczne

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!

Mam do Was pytanie, które od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie - czy ktoś z Was doświadczył kiedyś skutków ubocznych po użyciu feromonów? Mam na myśli reakcje takie jak ból głowy, uczucie rozdrażnienia, pogorszenie nastroju, zmęczenie albo nawet subtelniejsze objawy, jak poczucie napięcia czy wewnętrzny niepokój. Zastanawiam się, czy feromony mogą w ogóle w taki sposób wpływać na organizm, czy jest to kwestia indywidualna, zależna od naszego stanu emocjonalnego, kondycji psychicznej czy po prostu danego dnia?

I jeszcze jedno - czy uważacie, że takie reakcje są związane z konkretnym preparatem, czy może jego składem, intensywnością aplikowanej dawki, dodatkami zapachowymi, czy może to raczej ogólna kwestia indywidualnej reakcji na same feromony?

Będę wdzięczna za każdą odpowiedź, bo chce bardziej to zrozumieć :D 

Hmm ostatnio właśnie się nad tym zastanawiałam, bo miałam sytuację gdzie wieczorem się wypsikałam (już nie pamiętam jakim) ale mega rozbolała mnie głowa i zamiast spędzić miły wieczór z chłopakiem, z którym wyszłam na randkę - zrobiło się delikatnie mówiąc... nieprzyjemnie :grin: czułam jakieś rozdrażnienie, poirytowanie i cokolwiek nie powiedział było nie tak haha 

Ale myśląc o tym teraz, pamiętam, że miałam ciężki dzień w pracy, pogoda była przytłaczająca więc ja pod wieczór byłam już przebodźcowana, zmęczona. A jestem osobą dosyć wrażliwą na wszelkie zapachy więc podejrzewam, że to mogło być przyczyną. Bo wcześniej jak używałam to nie miałam takiej sytuacji raczej 

Więc wydaje mi się, że to może być kwestia składu albo dodatków zapachowych, niekoniecznie samych feromonów, bo niektóre zapachy potrafią dać po głowie :grin: no ale na pewno też ma wpływ nasze samopoczucie, u kobiet dzień cyklu, no ale przede wszystkim dawka. Chyba każdy kto używa feromonów dobrze o tym wie :mrgreen: