mi486 Napisano 11 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Grudzień 2013 Witam, forum trochę umarło, ale może się uda. Chciałbym tu utworzyć wątek zbiorczy na temat oksytocyny. Byśmy tutaj wpisywali wrażenia z testów i wszelkie uwagi na temat tego hormonu/feromonu. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jolaniebieska Napisano 27 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2013 oksytocyna skrywa wiele tajemnic. Jeszcze niedawno kojarzono ją wyłącznie z akcją porodową. Dziś wiadomo, że może sprzyjać zakochaniu, a nawet utrzymaniu rodziny. Wzmacnia uczucia ojcowskie. Możliwe, że będzie wykorzystywana w leczeniu autyzmu... Ale, prawdopodobnie, odpowiada też za mroczne strony naszej osobowości.. Ciekawy artykuł: http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,105806,8937906,Oksytocyna__hormon_pelen_tajemnic.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mi486 Napisano 9 Styczeń 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2014 Czytałem kiedyś ten artykuł. Nie mniej chętnie bym wypróbował oxytocynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi