Skocz do zawartości

Problem z logowaniem i nieprzeczytanymi postami

Cassi

Rekomendowane odpowiedzi

Zauwayłam, że ostatnio mam problemy z logowaniem. Mianowicie: kiedy zaloguję się po raz pierwszy widnieję wprawdzie na dole strony jako użytkownik przeglądający to forum, ale na górze ciągle mam ikonkę "zaloguj". Aby się wylogować muszę się zalogować powtórnie. Dziwne... :?

Poza tym od pewnego czasu nie podśwetlają mi się wątki w których ktoś coś nowego napisał - muszę patrzeć na daty ostatniego postu.

Niby nic wielkiego, ale jakby udało się to naprawić, to było by super :)

Thx.

Dodam jeszcze, że w sytuacji

kiedy zaloguję się po raz pierwszy widnieję wprawdzie na dole strony jako użytkownik przeglądający to forum, ale na górze ciągle mam ikonkę "zaloguj".
- muszę się logować ponownie, kiedy chcę odpowiedzieć na jakis post. Pierwsze logowanie sprawia, że pojawiam się tylko w spisie użytkowników przeglądających forum - a dalej forum traktuje mnie jako "gościa".

Sprawdzałam to na trzech przeglądarkach (Opera, Firefox i IE) i dwóch komputerach :wink:

Do "wyłowienia" nowych postów, już po powtórnym zalogowaniu, starałam się używać opcji "Zobacz posty od ostatniej wizyty", ale wtedy pokazuje mi, że nic nowego nie ma, chociaż widzę, że jest. Działa to dopiero wtedy, kiedy coś napiszę, ale nie od razu.

Nie życzę żle temu forum, ale mam nadzieję, że ktoś jeszcze ma takie problemy. Oznaczałaby to, że nie tylko mój profli jest taki "sprawny inaczej" :lol:

No i w ogóle tak mi to wszystko tu wariuje: wylogowałam się (nie, nie zapomniałam się wylogować), ale zapomniałam coś sprawdzić. Otwieram ponownie okno z forum, a tu patrzę, jestem zalogowana, a jeden z wątków podświetlony, że jest tam nowy post (tylko jeden się podświetlił).

Wiem, że to duperelki, od których świat nie zginie, ale czasami jest to upierdliwe i drażniące.

Na żadnym innym z for (typu: powerede by phpBB, ani żadnych innych) nie mam tego rodzaju kłopotów.

pozdro

:-)

Ha :!: , i znowu to samo z tym wylogowaniem :!::!:

Wylogowuję się, a jak ponownie otwieram stronę ferum.pl (po jej wcześniejszym zamknięciu i wylogowniu się ) to od razu jestem zalogowana, a podświetla się post, w ktorym coś ostatnio napisałam (ja, a nie ktoś inny).

Cassi, przyczyną może być fakt, iż przeglądasz Ferum jednocześnie w kilku oknach. Możesz mieć również problem z tzw. ciasteczkami. Być może Twoje oprogramowanie antywirusowe blokuje ciasteczka, które wymagane są do poprawnego funkcjonowania forum.

Czy próbowałaś łączyć się z innego komputera? Jak do tej pory nikt poza tobą nie informował nas o ewentualnych trudnościach związanych z przeglądaniem Ferum, a więc podejrzewam, że chwilowy problem wynika z ustawień konkretnego komputera.

Sprawdź proszę czy sytuacja się powtarza na innym komputerze.