Panda Napisano 20 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2012 Witam. Przede wszystkim chciałbym się zapytać o działanie feromonów alchemy i perception. Czy działają? Jak działają? Jak stosować w połączeniu (feromony w żelu? O.o)? Następnie moje pytanie kieruję do bardziej obeznanych w biologii i chemii. Otóż zastanawia mnie, jak chemicy w LaCroy Chemicals mogli stworzyć lotną oksytocynę? Może to wynika z braku wiedzy ale z tego co wiem ten hormon nie może być w postaci wziewnej. W dodatku zastanawia mnie jego wpływ na płeć przeciwną. Przecież oksytocyna wpływa na skurcz mięśni pochwy i zwężenie naczyń. U kobiet bynajmniej nie poprawia nastroju. Z góry dzięki za sensowne odpowiedzi Pozdrawiam Panda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Livia Napisano 1 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2012 Witam. Następnie moje pytanie kieruję do bardziej obeznanych w biologii i chemii. Otóż zastanawia mnie, jak chemicy w LaCroy Chemicals mogli stworzyć lotną oksytocynę? Może to wynika z braku wiedzy ale z tego co wiem ten hormon nie może być w postaci wziewnej. Panda Bardzo dobre pytanie. Sama się nad tym zastanawiałam. Oksytocyna to hormon. Może być podawana w formie leku, ale jako zastrzyk, nie do inhalacji. Mam nadzieję, że wypowie się jakiś znawca tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferum Napisano 2 Kwiecień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2012 Istnieją badania naukowe, które pokazały, że oksytocyna działa równiez w postaci wziewnej, np. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19897177 niemniej jednak, feromony nie mogą być w ten sposób stosowane, ponieważ są kosmetykami, a nie lekiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi