rafalno Napisano 17 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2007 Czy ktoś z was używał feromonów na basenie lub saunie? Jestem ciekawy czy ma to szansę zadziałać. Dzisiaj psiknąłem tył głowy na granicy włosów, to miejsce rzadko ulega zmoczeniu. Oczywiście mieszankę wcześniej lekko spłukałem po prysznicem bo higiena przede wszystkim, ja osobiście nie lubię mocnych obcych zapachów na basenie. I właśnie, czy w środowisku o dużej wilgotności powietrza to może działać? Podobnie sauna, temperatura i wilgotność powietrza w każdej konfiguracji tylko nie takiej spotykanej na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferum Napisano 18 Październik 2007 Zgłoszenie Share Napisano 18 Październik 2007 Woda skutecznie tłumi dyfuzję gazów. Rozprzestrzenianie się zapachów, jak również i feromonów będzie praktycznie niemożliwe, gdy te miejsca będą zamoczone. Jednak po wyjściu z basenu, ponieważ ciało jest mocno rozgrzane, odparują zarówno woda, jak i feromony. Jeśli głowę pozostawisz suchą, feromony będą się rozprzestrzeniach z taką samą siłą, jak w innych sytuacjach. Uważałbym przy stosowaniu feromonów w saunie. W wysokiej temperaturze feromony ulegają przemianom chemicznym i mogą dość nieprzyjemnie pachnieć. Poza tym, zapachy rozprzestrzeniają się znacznie szybciej w wysokiej temperaturze. Stosuj więc minimalną ilość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi