tomektomaszu Napisano 24 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2008 nigdzie nie znalazłem na forum odpowiedzi na pytanie: "na jaką odległość feromony są wyczuwalne" używam chikary, okazuje się, ze zapach czuje tylko ja, o ile nie poproszę o opinie i wtedy przysuwam się bliżej... Tak wiec niech bedzie - jeden psik na jedna stronę szyi drugi na drugą i teraz pytanie - jak blisko musi mnie być osoba, by mogły zadziałać na nią feromony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emceHa Napisano 24 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2008 Feromony nie wyczuwa się zmysłem zapachu, no bo jak mi wytłumaczysz ludzi w busie po drugiej stronie ulicy uśmiechających się do mnie z nutką tajemniczości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomektomaszu Napisano 24 Lipiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2008 nie wytlumacze ci tego, bo brzmi to kretyńsko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emceHa Napisano 24 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2008 Dokładnie! jest to obleśne, kretyńskie i psychodelicznie.. jednak spowodowane feromonami ale jak wyczuli zapach bezwonnych feromonów przez szybe autobusu? I próbowałem Ci mniej więcej obrazować zasięg działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomektomaszu Napisano 24 Lipiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2008 zadałem jedno proste pytanie, chciałeś zabłyszczeć jednak źle trafiłeś. skończmy dyskusje, a ja poczekam na kogoś, kto będzie mógł mi powiedzieć, jaki przestrzenny zasięg mają feromony (jak daleko mogę stać od rozmowcy, by feromony działały na niego.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emceHa Napisano 24 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2008 Wyobraź sobie że nikt jeszcze nie mierzył zasięgu z dokładnością co do 1cm, a mi nie zależy błyskać tam gdzie jestem anonimowy jak i Cała reszta:) i ta cała dyskusja do niczego nie prowadzi co przewidując skończy sie zamknięciem tematu. Jak by było mało, zamiast wyskakiwać z takim pytaniem na które odpowiedź można sobie samemu wywnioskować, przeczytał byś to - http://www.feromony.pl/VNO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ferum Napisano 28 Lipiec 2008 Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2008 Biorąc pod uwagę zasięg działania feromonów, należy spojrzeć na analogię działania feromonów oraz tradycyjnych perfum. Można wstępnie stwierdzić, że zasięg feromonów jest dokładnie taki, jak zasięg działania perfum. Jednakże, pamiętać należy o tym, że feromony są związkami, które w znacznie niższym stężeniu oddziaływują silniej na ludzi niż perfumy. Z tego też względu, ich zasięg będzie wyższy. Nikt do dnia dzisiejszego nie przeprowadził stosownych badań co do odległości, jednakże z doświadczenia można z pewnością stwierdzić, że w zamkniętych pomieszczeniach może on często wynosić nawet 2-3 metry. Oczywiście, mówimy tutaj o dawce standardowej. Przy zastosowaniu wielu aplikacji, pod wpływem feromonów znajdą się wszyscy ludzie znajdujący się w pomieszczeniu 50m2. Radzę jednak unikać zbyt dużych ilości. Efekty będą mniej widoczne na świeżym powietrzu oraz w klimatyzowanych pomieszczeniach. Oczywiście, największe rezultaty dostrzec można w bliskiej odległości (kilka centymetrów), przy bezpośrednim kontakcie fizycznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomektomaszu Napisano 28 Lipiec 2008 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Lipiec 2008 dzięki za odpowiedź, jesteście naprawdę zajebistą firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi